BIURO REGIONU: Załatwiamy sprawy telefonicznie lub mailowo Więcej informacji

Za zgodą Zarządu Regionu Jerzy Świeboda prowadzi punkt konsultacyjny Ośrodka Pomocy Pokrzywdzonym Przestępstwem Stowarzyszenia ETOH w siedzibie Regionu w środy i czwartki w godzinach 16.00-18.00. Kontakt pod tel. kom. 797 250 095 (prosi się o podanie hasła "Łódzka").
Zakres pomocy obejmuje m.in. pomoc prawną i psychologiczną, pokrywanie kosztów niektórych świadczeń i wyrobów zdrowotnych, jeżeli jest to niezbędne w efekcie uszczerbku na zdrowiu wynikającego z przestępstwa, pokrywanie kosztów żywności lub bonów żywnościowych. Pomoc pokrzywdzonym jest udzielana bezpłatnie, przez wykwalifikowanych konsultantów. Wsparciem mogą zostać objęte osoby pokrzywdzone m.in. przemocą, w wypadkach komunikacyjnych, a także w wypadkach w pracy oraz wskutek mobbingu.

2018 02 08 sebastian zdziechowiczTekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

Od sierpnia 2014 449922