BIURO REGIONU: Załatwiamy sprawy telefonicznie lub mailowo Więcej informacji

2018 06 22 jacek straczynski 01

22 czerwca 2018 r. w spokojnej atmosferze odbyły się wybory związkowych władz regionalnych na kadencję 2018-2022. Na funkcję przewodniczącego Zarządu Regionu delegaci jednogłośnie (54 głosy) wybrali Jacka Strączyńskiego.

XXVI Walne Zebranie Delegatów Regionu Częstochowskiego wybrało również 22 członków Zarządu Regionu (skład ZR uzupełniło czworo przewodniczących regionalnych sekcji branżowych i problemowych oraz przewodniczący ZR), sześcioro członków Regionalnej Komisji Rewizyjnej oraz dwoje delegatów na Krajowy Zjazd Delegatów. Gościem WZDR był Tadeusz Majchrowicz, zastępca przewodniczącego KK i Marek Bogusz, przewodniczący Regionu Podbeskidzie oraz ks. Ryszard Umański, kapelan częstochowskiej "Solidarności".

2018 06 22 xxvi wzdr 01

Jacek Strączyński ma 53 lata, wywodzi się z hutniczej „Solidarności”, funkcję przewodniczącego ZR pełnił również w poprzedniej kadencji. Jak pokazały wybory, przez cztery lata udało mu się odbudować jedność Związku w Regionie. Jest zwolennikiem ograniczenia liczby kadencji pełnionych na szczeblu ponadzakładowym.

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

Od sierpnia 2014 479195