Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

2017 10 12 zakonczenie sporu zbiorowego w dom polska

12 października związkowcy podpisali porozumienie kończące spór zbiorowy dotyczący podwyżek płac w Dom Polska Sp. z o.o. w Częstochowie (dawniej Metalplast).
Porozumienie zakłada dwie podwyżki płac dla pracowników zatrudnionych na stanowiskach robotniczych (związanych bezpośrednio z produkcją): od 1 października i od 1 stycznia przyszłego roku, w sumie o 250,00 złotych brutto. Są to pierwsze od lat podwyżki w tej firmie, wywalczone przez zyskującą członków organizację zakładową NSZZ "Solidarność". Obecnie organizacja zakładowa zrzesza ok. 80 proc. załogi, więc pozytywne efekty wzrostu uzwiązkowienia w postaci podwyżek płac musiały się pojawić.

Pod dokumentem złożyli podpisy (na zdjęciu od lewej): Małgorzata Gębuś - członek Komisji Zakładowej, Bartłomiej Wypych - prezes Zarządu Dom Polska Sp. z o.o., Stanisław Kołodziejczyk - zastępca przewodniczącego Zarządu Regionu, wspierający negocjujących związkowców, Jan Bednarek - przewodniczący Komisji Zakładowej oraz Paweł Kowalczyk - skarbnik Komisji Zakładowej.

urna wyborcza 200 plotno

Więcej informacji: KLIKNIJ.

2017 12 21 wlokniarz karnet wzor 2018

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)