Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

itak 150Ograniczony zakaz handlu w niedziele zacznie obowiązywać od 1 marca 2018 r. W tym roku dwie niedziele w miesiącu będą wolnymi od handlu. To ogromny sukces "Solidarności" i pracowników handlu.
Od marca 2018 r. w każdym miesiącu sklepy będą czynne tylko w pierwszą i ostatnią niedzielę, w 2019 roku będzie to tylko jedna, ostatnia niedziela w miesiącu, zaś od 1 stycznia 2020 roku w Polsce będzie obowiązywał zakaz handlu siódmego dnia tygodnia.

Wyjątkiem będą jedynie trzy niedziele przedświąteczne oraz ostatnie niedziele przypadające w styczniu, kwietniu, czerwcu i sierpniu, czyli wtedy gdy sklepy organizują wyprzedaże.
Lista wolnych od handlu niedziel w 2018 roku: 11 marca, 18 marca, 1 kwietnia (Wielkanoc), 8 kwietnia, 15 kwietnia, 22 kwietnia, 13 maja, 20 maja (Zielone Świątki), 10 czerwca, 17 czerwca, 8 lipca, 15 lipca, 22 lipca, 12 sierpnia, 19 sierpnia, 9 września, 16 września, 23 września, 14 października, 21 października, 11 listopada (Święto Niepodległości), 18 listopada, 9 grudnia,

urna wyborcza 200 plotno

2017 12 21 wlokniarz karnet wzor 2018

Więcej informacji: KLIKNIJ.