Związkowa legitymacja elektroniczna i program rabatowy Więcej informacji

2018 10 30 na zwiazkowych grobach

W dniach 30 i 31 października 2018 r. przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński wraz zastępcami Dorotą Kaczmarek i Stanisławem Kołodziejczykiem z modlitwą oraz wieńcami i zniczami odwiedzili groby nieżyjących częstochowskich związkowców.

Członkowie Prezydium w imieniu częstochowskiej "Solidarności" złożyli kwiaty i znicze na grobach, m.in. tragicznie zmarłych w wypadku samochodowym w drodze na posiedzenie Komisji Krajowej Kazimierza Macińskiego (przewodniczącego Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" w latach 1990-91) i Sławomira Dobosza oraz niedawno zmarłego Dariusza Gospodarka, a także symbolicznym grobie patrona Związku bł. ks. Jerzego Popiełuszki na Cmentarzu Kule.

31 października delegacja Regionu w osobach przewodniczącego Zarządu Regionu Jacka Strączyńskiego i jego zastępców Doroty Kaczmarek i Stanisława Kołodziejczyka zapaliła znicze i złożyła kwiaty na grobie pierwszego kapelana Regionu ks. Zenona Raczyńskiego na cmentarzu w Krzepicach, Aleksandra Przygodzińskiego, lidera hutniczej oraz regionalnej "Solidarności" na rodzinnym grobie na cmentarzu w Strzelcach Małych koło Radomska, oraz pierwszego przewodniczącego Regionu Zdzisława Bojarskiego na cmentarzu w Przyrowie.

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.