Referendum strajkowe w Biedronkach Więcej informacji

olszewski fot m zeglinski

Kilka dni temu były premier Jan Olszewski trafił do szpitala. "Zemdlał w domu, nie ma z nim od tamtej pory żadnego kontaktu" - mówiła Super Expressowi jego żona Marta. Niestety, późnym wieczorem w czwartek 7 lutego 2019 r. Jan Olszewski (>>>>>) zmarł w szpitalu w Warszawie w wieku 88 lat.

Zmarł Żołnierz Szarych Szeregów, Opozycjonista, Obrońca Opozycjonistów, działacz Komitetu Obrony Robotników, działacz "Solidarności", premier pierwszego rządu bez udziału komunistów po 1989 roku. Pierwszy, który zakwestionował okrągłostołowy układ. Niezłomny patriota, którego życie, nierozerwalnie związane z historią współczesnej Polski samo w sobie jest pomnikiem i podwaliną niepodległości Polski. Jan Olszewski. Cześć Jego Pamięci!
W imieniu Prezydium Komisji Krajowej Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego Solidarność oraz własnym składam najserdeczniejsze wyrazy współczucia Rodzinie i Przyjaciołom - Piotr Duda (fot. M. Żegliński).

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.