Referendum strajkowe w Biedronkach Więcej informacji

2018 02 23 przygodzinski

Prezydium Zarządu Regionu zaprasza na Mszę św. w rodzinnej parafii śp. Aleksandra Przygodzińskiego (na zdjęciu z Januszem Konieczką z prawej oraz Ryszardem Klimkiem - w tle), która odbędzie się w sobotę 2 marca o godz. 17.00 w kościele pw. Chrystusa Króla w Strzelcach Małych (gmina Masłowice).
Wyjazd 2 marca o godz. 15.00 z Rynku Wieluńskiego. Przed Mszą św. złożenie kwiatów i zniczy na cmentarzu. Koszt przejazdu: 25 zł. Uwaga: konieczne jest wcześniejsze zapisanie się na wyjazd w sekretariacie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12, tel. 34 360 55 70.

2 marca 2019 r. mija trzecia rocznica śmierci Aleksandra Przygodzińskiego, lidera podziemnej i legalnej hutniczej oraz regionalnej "Solidarności", przewodniczącego Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" (1991-1995), więźnia stanu wojennego, odznaczonego Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski, powszechnie pamiętanego jako człowiek ogromnie prawy i przyjacielski.

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.