2019 07 02 piknik 2019 1d

Aktualizacja: Jeszcze do czwartku 5 września w sekretariacie Regionu można nabywać karnety na tegoroczny Piknik Rodzinny "Solidarności", który odbędzie się w sobotę 7 września 2019 r. w godz. 15.00-22.00 na terenie Ośrodka Szkoleniowo-Rekreacyjnego Strzelnica w Kochcicach koło Lublińca.
Przypominamy, że nie będzie w tym roku możliwości nabycia karnetów na Pikniku. Dla niezmotoryzowanych nabywców karnetów Region zorganizował transport autokarowy (prosimy o zgłoszenie potrzeby transportu przy zakupie karnetów). Wyjazd w dniu Pikniku o godz. 14.00 z parkingu przy ul. Focha (koło aptek) oraz również o 14.00 z parkingu na Rynku Wieluńskim, przewidywany wyjazd autokarów po zakończeniu Pikniku ok. godz. 21.45-22.00. Strona internetowa Ośrodka: >>>>>.
Atrakcje na Festynie, m.in.: • Park Zabaw Yelonkowo • Park Dziki Zachód - Animacje dla dzieci i dorosłych • Malowanie buziek • Strefa Freestyle z boiskiem "Arena Street Soccer" plus Pokaz Freestyle • Konkursy • Strzelanie z łuku • Symulator dachowania • Jazda motocyklem • Pokaz pomocy przedmedycznej •  Muzyka na żywo wykonaniu zespołu Marka Chądzyńskiego Classic. Darczyńcy ufundowali dla uczestników Pikniku liczne nagrody rzeczowe, a europoseł Jadwiga Wiśniewska - wyjazd dla dwóch osób do Brukseli. Piknik Rodzinny "Solidarności" tradycyjnie zakończy pokaz fajerwerków o godz. 21.30.
Karnet dla dzieci uprawnia do udziału we wszystkich atrakcjach i konkursach oraz otrzymania posiłków oraz napoju: • Nuggetsy • Frytki • Lody • Napój. Karnet dla osoby dorosłej: • Kiełbasa • Kaszanka • Bigos • Piwo lub napój do wyboru. Karnety (w cenie 30 zł dla dzieci, 35 zł - dla dorosłych) można nabywać wyłącznie za pośrednictwem organizacji zakładowych lub bezpośrednio w biurze Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 w Częstochowie, tel. 34 360 55 70 (nie będzie możliwości nabycia karnetów na Pikniku).
Przypominamy o możliwości dofinansowania zakupu karnetów przez związkowe organizacje zakładowe.

Od sierpnia 2014 1068001