isd huta czestochowa logo 460

Bank PKO BP zaakceptował w środę 3 lipca 2019 r. sprzedaż ISD Huty Częstochowa brytyjskiemu funduszowi Greybull Capital - poinformowali PAP przedstawiciele banku. Otwiera to drogę do przejęcia przez fundusz zatrudniającego ponad 1,2 tys. osób zakładu, co zapobiegnie jego likwidacji.

"PKO Bank Polski w zeszłym tygodniu poinformował przedstawicieli ISD Huty Częstochowa, że ostateczną decyzję dotyczącą zgody na sprzedaż przedsiębiorstwa stanowiącego Hutę Częstochowa funduszowi Greybull Capital bank podejmie 3 lipca i poinformuje o tym zainteresowanych. Zgodnie z tą deklaracją, odpowiednie finalne decyzje dziś zapadły. Zarząd PKO Banku Polskiego, zgodnie z wcześniejszymi przewidywaniami, udzielił zgody na zakup przedsiębiorstwa Huty Częstochowa przez Greybull Capital w ramach proponowanego przez Fundusz postępowania przygotowanej likwidacji (pre-pack) na warunkach przedstawionych przez Greybull Capital" - głosi oświadczenie banku PKO BP. Wcześniej z warunkami umowy zgodził się bank Pekao SA oraz sam fundusz Greybull Capital.

porozumienie z pzu i pekao

Więcej informacji: KLIKNIJ.

2019 04 18 scout