BIURO REGIONU: Załatwiamy sprawy telefonicznie lub mailowo Więcej informacji

isd huta czestochowa logo 460

Przedstawiciele ISD Polska, właściciela Huty Częstochowa, rozpoczęli dzisiaj (10 lipca 2019 r. - red.) rozmowy z trzema potencjalnymi inwestorami" - poinformował serwis internetowy Wirtualny Nowy Przemysł Jacek Maciński, przewodniczący OM NSZZ "Solidarność" ISD Huty Częstochowa. Także w środę 10 lipca prezes ISD Huty Częstochowa Anatolij Fiedajew w liście do pracowników informował o opóźnieniach w wypłatach pensji za czerwiec.

ISD Polska półtora tygodnia temu wystąpił do sądu z wnioskiem o ogłoszenie upadłości Huty. W efekcie z kupna zakładu - pomimo tego, że banki PKO BP i Pekao wstępnie zaakceptowały ofertę - wycofał się fundusz Greybull Capital, który miał był zainteresowany jedynie działającym przedsiębiorstwem.
Prezes Fiedajew poinformował pracowników, że wynagrodzenia za czerwiec (płatne do 10 lipca) zostaną wypłacone w terminie późniejszym, na raty: w pierwszej kolejności 80 proc. wynagrodzenia netto, nie mniej niż 2 tys. zł. Opóźnienie ma nie być duże: jedno- lub dwudniowe.

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

Od sierpnia 2014 479195