7 WRZEŚNIA 2019: Zapraszamy na Piknik Rodzinny "Solidarności" Więcej informacji

2019 07 25 konferencja rsoz

25 lipca 2019 r. Regionalna Sekcja Ochrony Zdrowia wraz ze Stowarzyszeniem Solidarność i Niezawisłość zorganizowały konferencję poświęconą teraźniejszości oraz przyszłości częstochowskiego lecznictwa zamkniętego (szpitalnego).

W konferencji wzięli udział m.in. Adam Markowski - dyrektor Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w Częstochowie, Monika Pohorecka - radna miasta Częstochowy, dr Barbara Magnuszewska-Pankiewicz - była dyrektor tzw. szpitala hutniczego i szpitala na Parkitce oraz dr Barbara Czekaj - przewodnicząca RSOZ, Irena Małgorzata Badowska - przewodnicząca Komisji Zakładowej Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego (Parkitka), Elżbieta Ujma - przewodnicząca KZ Miejskiego Szpitala Zespolonego, Krzysztof Garus - prezes Stowarzyszenia SiN, Stanisław Kołodziejczyk - zastępca przewodniczącego Zarządu Regionu NSZZ "Solidarność".
Zebrani zgodnie wyrazili konieczność współdziałania między samorządami miasta Częstochowy oraz województwa śląskiego (organów założycielskich dla częstochowskich szpitali - Parkitki i szpitali miejskich) w celu zachowania oddziałów i liczby łóżek oraz stworzenia aktualnej diagnozy potrzeb pacjentów z miasta i regionu.

porozumienie z pzu i pekao

Więcej informacji: KLIKNIJ.

2019 04 18 scout