2019 09 10 protokol 1 crop

[Aktualizacja] Sędzia komisarz wybrała nowego syndyka Huty - radcę prawnego Mateusza Bienioszka, który jest doradcą restrukturyzacyjnym Elsenu. Jak informuje serwis wnp.pl, ekipa z firmy Sunningwell jest już na terenie Huty, gdyż zaczyna przygotowania do wznowienia produkcji.

W środę 11 września syndyk ISD Huty Częstochowa złożył rezygnację z funkcji przed podpisaniem umowy dzierżawy z wybranym z oferentów (lepszą, wyższą kwotowo, propozycję złożyła spółka Sunningwell International Polska). Sędzia-komisarz ma powołać nowego syndyka w najkrótszym możliwym terminie.
10 września 2019 r. przedstawiciele sześciu organizacji związkowych spotkały się z syndykiem ISD Huty Częstochowa sp. z o.o. w upadłości Mieczysławem Radeckim.
Organizacje związkowe "w związku z brakiem aktualnie prawnej możliwości przejęcia przedsiębiorstwa ISD Huta Częstochowa sp. z o.o. w upadłości w formie pre-pack spośród przedstawionych dwóch ofert: COGNOR HOLDING S.A. z siedzibą w Poraju i SUNNINGWELL INTERNATIONAL POLSKA sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, rekomendują Syndykowi zawarcie umowy dzierżawy przedsiębiorstwa z Sunningwell International Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie".

2019 09 10 protokol 1

2019 09 10 protokol 2

Protokół ze spotkania w pliku *.pdf: >>>>>.

Od sierpnia 2014 1069556