Dwustuzłotowy bon dla członków NSZZ Solidarność Więcej informacji

2019 09 18 szkolenie pip

18 września 2019 r. odbyło się w siedzibie Regionu Częstochowskiego szkolenie dla społecznych inspektorów, poświęcone głównie zagadnieniom związanym z higieną pracy. Prowadził je starszy inspektor pracy mgr inż. Andrzej Motłoch.

Szczegółowo omówione zostały wymagania formalne dla pomieszczeń, w których się pracuje, oraz takich jak szatnie i umywalnie oraz archiwa. Zajęto się również profilaktyczną opieką zdrowotną, m.in. okresowymi i kontrolnymi badania lekarskimi pracowników.
Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" od lat współpracuje z Państwową Inspekcją Pracy w dziedzinie szkoleń dla społecznych inspektorów pracy. Corocznie odbywa się ok. 10 szkoleń. Wszystkie szkolenia odbywają się w siedzibie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 w godzinach 9.00-15.00. Wrześniowe szkolenie było ostatnie w bieżącym roku z powodu wcześniejszego połączenia tematów zaplanowanych do realizacji w 2019 r.

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)