Dwustuzłotowy bon dla członków NSZZ Solidarność Więcej informacji

2020 02 28 posiedzenie zr

28 lutego 2020 r. Zarząd Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" jednogłośnie udzielił poparcia Andrzejowi Dudzie w wyborach na urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej i jednocześnie zwrócił się do Komisji Krajowej o podpisanie z kandydatem porozumienia w sprawie realizacji postulatów Związku (m.in. wprowadzenia emerytur stażowych).

Zarząd Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" udziela poparcia ubiegającemu się o reelekcję Andrzejowi Dudzie w wyborach na urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.
Zdaniem Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" Polska potrzebuje kontynuacji dotychczasowej polityki społecznej i gospodarczej. Doktor nauk prawnych Prezydent Andrzej Duda jest gwarantem i jedynym wiarygodnym kandydatem, który w mijającej kadencji zrealizował znakomitą większość związkowych postulatów, ujętych w zawartej z NSZZ "Solidarność" przedwyborczej Umowie programowej. Tylko wygrana Andrzeja Dudy w nadchodzących wyborach Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej daje gwarancję kontynuacji działań prospołecznych, korzystnych dla ludzi pracy oraz szansę na dalszą realizację postulatów Związku.
Zawracamy się do Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" o podpisanie z Andrzejem Dudą porozumienia ws. realizacji postulatów naszego Związku na kolejną kadencję.
Apelujemy do wszystkich członków Związku o propagowanie kandydatury Andrzeja Dudy w zakładach pracy i miejscach zamieszkania, w rodzinach i w jak najszerszych grupach społecznych. Jednocześnie Zarząd Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" zwraca się z prośbą do wszystkich członków oraz sympatyków NSZZ "Solidarność" o udział w wyborach na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej w maju bieżącego roku.
Stanowisko 1/XXVI/2020 Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" z dnia 28 lutego 2020 r. w sprawie poparcia Andrzeja Dudy w wyborach Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)