Do 15 lipca złożenie obowiązkowej ankiety informacyjnej Więcej informacji

2020 06 25 posiedzenie zr

25 czerwca 2020 r. odbyło się pierwsze od czasu ogłoszenia stanu epidemii, z zachowaniem stosownych środków ostrożności, posiedzenie Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność".

Zastępca przewodniczącego Dorota Kaczmarek przedstawiła działania Prezydium w ostatnim okresie. Przewodniczący ZR Jacek Strączyński przekazał informacje o posiedzeniu Komisji Krajowej, które odbyło się dwa dni wcześniej oraz działaniach Prezydium w obronie pracowników PKS Częstochowa. Zastępca Stanisław Kołodziejczyk omówił porozumienia organizacji zakładowych z pracodawcami w ramach tzw. tarcz antykryzysowych (o powyższych sprawach informowaliśmy również na bieżąco na niniejszej witrynie Regionu).
Zarząd Regionu przyznał zapomogę finansową członkowi Związku z PKP, którego dom uległ całkowitemu zniszczeniu w pożarze. Prezydium ZR przypomniało o ważnych obowiązkach statystycznych organizacji zakładowych: informacji dla pracodawcy (do 10 lipca) oraz ankiecie związkowej (do 15 lipca). Omówiono również wyjątkowo liczne ostatnio oferty rabatowe związane z elektroniczną legitymacją związkową (przegląd w modułach w prawej kolumny witryny).

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)