Dwustuzłotowy bon dla członków NSZZ Solidarność Więcej informacji

2020 08 01 rocznica pw

W 76. rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego, 1 sierpnia 2020 r., częstochowskie środowiska patriotyczne złożyły wieńce pod Pomnikiem Nieznanego Żołnierza.

O godz. 17.00, punktualnie w godzinę "W", odbyła się Msza św. w kościele pw. Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej, którą odprawił ks. Ryszard Umański. Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" reprezentował przewodniczący ZR Jacek Strączyński oraz poczet sztandarowy w składzie: Jarosław Bernat, Dorota Kaczmarek i Marek Krawczyk (chorąży). Sygnał z syreny alarmowej odegrał Jacek Maciński, przewodniczący OM Huty Częstochowa.
W uroczystościach udział wzięli również m.in. wiceminister i poseł Szymon Giżyński, poseł Lidia Burzyńska, senator Ryszard Majer, komendant Centralnej Szkoły PSP bryg. Piotr Placek, zastępca komendanta wojewódzkiego PSP w Kielcach st. bryg. Jarosław Piotrowski (do niedawna komendant częstochowskiej PSP).

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)