2020 08 01 spotkanie krus

9 października 2020 r. w siedzibie Zarządu Regionu Konińskiego NSZZ "Solidarność" ponownie (LINK) spotkali się liderzy reprezentujący NSZZ "Solidarność" z Oddziałów Regionalnych Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego Częstochowskiego, Konińskiego i Bydgoskiego oraz odpowiednio przedstawiciele Regionów, a także Komisji Krajowej i Krajowej Komisji Wyborczej.

Region Częstochowski reprezentowali tym razem Jarosław Bernat członek ZR oraz Ewa Widera - przewodnicząca Komisji Zakładowej Oddziału Regionalnego w Częstochowie i Urszula Chamarowska - skarbnik KZ. Osiągnięto i podpisano Porozumienie, które powołuje jedną wspólną Organizację Zakładową, w której Tymczasową Komisję Zakładową tworzą miedzy innymi przewodniczące dotychczasowych trzech Organizacji Zakładowych stających się od tej chwili Organizacjami Podzakładowymi. Gratulujemy wszystkim zainteresowanym stronom i życzymy dalszych wspólnych sukcesów we współpracy i negocjacjach z pracodawcą. Zdjęcie z poprzedniego spotkania (28 lipca 2020 r.).

Od sierpnia 2014 1069338