2021 10 19 rocznica smierci ks popieluszki

19 października na warszawskim Żoliborzu w parafii pw. św. Stanisława Kostki odbywają się coroczne uroczystości związane z rocznicą śmierci bł. ks. Jerzego Popiełuszki, z udziałem częstochowskich związkowców i sympatyków Związku.

W tym roku (2021) grupa częstochowian liczyła kilkanaście osób, z zastępczynią przewodniczącego Zarządu Regionu Dorotą Kaczmarek na czele, poczet sztandarowy Regionu tworzyli: Dorota Kaczmarek, Jarosław Bernat i Marian Kowalik. Przed uroczystą Mszą św. na Żoliborzu częstochowianie zwiedzili Świątynię Opatrzności Bożej w Wilanowie. Zdjęcie główne i zdjęcia w dolnej galerii: Krzysztof Wierus. Zdjęcia w pierwszej galerii: Jarosław Bernat.

2021 10 19 pod pomnikiem ks popieluszki

Zbiórka częstochowskich uczestników wyjazdu na grób ks. Jerzego Popiełuszki odbyła się przy pomniku patrona "Solidarności" w al. Sienkiewicza. Zastępca przewodniczącego ZR Dorota Kaczmarek wraz z ks. kapelanem Ryszardem Umańskim oraz Danutą Żyła i Jarosławem Bernatem złożyli wiązankę kwiatów pod pomnikiem.

Od sierpnia 2014 1060688