2022 03 03 komisja krajowa

W całym kraju organizacje zakładowe, sekcje, regiony, sekretariaty branżowe NSZZ "Solidarność" przeprowadzają akcje pomocy dla walczącej Ukrainy. Podczas ostatniego posiedzenia Komisji Krajowej (1-2 marca 2022 r.) zdecydowano o koordynacji działań Związku.

Niezależny Samorządny Związek Zawodowy "Solidarność" w sposób kompleksowy uruchamia program wsparcia dla uchodźców wojennych z Ukrainy. Decyzją Prezydium Komisji Krajowej uruchomione zostało specjalne konto bankowe, na które wszyscy zainteresowani mogą wpłacać pieniądze.
Nr konta: 05 1020 1811 0000 0902 0138 8693
Wpłat należy dokonywać z dopiskiem "Solidarność z Ukrainą".
Koordynatorem programu wsparcia organizowanego przez NSZZ "Solidarność" jest Bogdan Kubiak, zastępca przewodniczącego KK NSZZ "Solidarność" (tel.: 22 827 79 72, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.). Koordynatorem pomocy w zakresie udostępniania ośrodków związkowych dla uchodźców wojennych z Ukrainy jest Marta Kiereś, prezes Spółki "DomS" (tel. kontaktowy Spała: 511 828 643, Jarnołtówek: 511 828 642, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.). Osobą do pomocy w kontaktach zagranicznych jest Robert Szewczyk z biura zagranicznego Komisji Krajowej (tel.: 727 570 130, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.).

Od sierpnia 2014 1067979