2023 02 22 wybory w zespole slask

22 lutego 2023 r. odbyło się zebranie wyborcze w organizacji zakładowej  w Zespole Tańca i Pieśni „Śląsk” w Koszęcinie. Przewodniczącym KZ został ponownie Sławomir Danielski.

W sprawozdaniu z pracy Komisji przewodniczący KZ podkreślił, iż okres pandemii negatywnie wpłynął na wysokość zarobków członków Związku, które w dużym stopniu uzależnione są od liczby koncertów. Na szczęście współpraca z dyrektorem ZTiP Zbigniewem Cierniakiem, związanym przez całe życie zawodowe z Zespołem, układa się dobrze. Organizacja związkowa była więc w mijającej kadencji wyjątkowa aktywna w sprawiedliwym rozdzielaniu środków z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych. Delegatem na WZD Regionu Częstochowskiego wybrano również Sławomira Danielskiego, delegatami do Krajowej Sekcji Pracowników Instytucji Artystycznych natomiast Sławomira Danielskiego. Stanisława Demczuka i Annę Wilk-Kogut. W sprawnym przeprowadzeniu wyborów pomagali członkowie Regionalnej Komisji Wyborczej: przewodniczący ZR Jacek Strączyński, jego zastępca Stanisław Kołodziejczyk i Anna Kubielska.
Kilka dni wcześniej w Urzędzie Skarbowym w Kłobucku przewodniczącą Komisji Oddziałowej została wybrana ponownie Katarzyna Habinia, a w Komisji Zakładowej Zarządu Gospodarki Komunalnej, Lokalowej i Ciepłownictwa w Lublińcu jest nowa przewodnicząca - Marta Paruzel. Serdecznie gratulujemy!

Od sierpnia 2014 1069645