2023 02 24 wybory w tauronie

24 lutego 2023 r. związkowcy z częstochowskiej Organizacji Podzakładowej firmy Tauron Dystrybucja SA przeprowadzili wybory na przyszłą kadencję 2023-2028. Na funkcję przewodniczącej Komisji Podzakładowej wybrano ponownie Ewę Kubicką.

Członkowie OP wybrali również Ewę Kubicką i Andrzeja Koszczyka na delegatów na Walne Zebranie Delegatów Regionu Częstochowskiego, które w czerwcu wybierze przewodniczącego i członków ZR oraz także Ewę Kubicką na delegatkę do Krajowej Sekcji Energetyki. Serdecznie gratulujemy wszystkim wybranym!
Przewodnicząca w obszernym sprawozdaniu z mijającej kadencji pokreśliła, iż organizacja zwiększyła liczebność, pozyskując nowych członków głównie spośród młodych stażem pracowników. Ponadto Organizacja Podzakładowa brała udział w dwóch sporach zbiorowych z pracodawcą na tle żądań płacowych, zakończonych podpisanie porozumień. W sprawnym przeprowadzeniu wyborów pomagali członkowie Regionalnej Komisji Wyborczej: przewodniczący ZR Jacek Strączyński, Jarosław Bernat i Anna Kubielska.

Od sierpnia 2014 1071582