Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

2017 06 17 jan bednarek

Organizacja zakładowa NSZZ "Solidarność" w firmie Dom Polska (dawniejszy Metalplast) wystąpiła do pracodawcy o podwyżki płac w wysokości 300 zł brutto dla każdego pracownika.

"Mamy obecnie tak niskie pensje, że potrzebne są dopłaty, by osiągnąć ustawowy poziom płacy minimalnej" - mówi Jan Bednarek (na zdjęciu), przewodniczący Komisji Zakładowej. W negocjacjach z pracodawcą organizację wspomaga wiceprzewodniczący Zarządu Regionu Stanisław Kołodziejczyk. Warto podkreślić, że uzwiązkowienie w zakładzie przekracza 50 procent załogi, a w chwili wystąpienia o podwyżki jeszcze wzrosło. Dom Polska produkuje wyroby dla branży budowlanej. Podwyżek w firmie nie było od wielu lat.

urna wyborcza 200 plotno

2017 12 21 wlokniarz karnet wzor 2018

Więcej informacji: KLIKNIJ.

Forbet Włókniarz Częstochowa: KLIKNIJ.Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)