Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

sipowiecOkręgowe Inspektoraty Pracy do 15 września czekają na zgłoszenia kandydatów do konkursu na najaktywniejszych społecznych inspektorów (inspektorki) pracy.
Właściwym dla Regionu Częstochowskiego jest OIP w Katowicach (ul. Graniczna 29, 40-017 Katowice, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.). NSZZ "Solidarność" zależy na aktywizacji i popularyzacji tej bardzo odpowiedzialnej i potrzebnej funkcji społecznej związanej z ochroną oraz poprawą warunków pracy, dlatego prosimy o przesyłanie kopii dokumentacji także do wiadomości Regionu.
Zgodnie z regulaminem konkursu (link), współorganizowanego przez Państwową Inspekcję Pracy oraz NSZZ "Solidarność" organizacje związkowe proszone są o opisanie i wskazanie we wnioskach konkursowych działań systemowych, które w wyniku działalności społecznych inspektorów pracy wpłynęły na poprawę warunków pracy.