Już zapraszamy na Festyn Rodzinny "Solidarności" Więcej informacji

sipowiecOkręgowe Inspektoraty Pracy do 15 września czekają na zgłoszenia kandydatów do konkursu na najaktywniejszych społecznych inspektorów (inspektorki) pracy.
Właściwym dla Regionu Częstochowskiego jest OIP w Katowicach (ul. Graniczna 29, 40-017 Katowice, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.). NSZZ "Solidarność" zależy na aktywizacji i popularyzacji tej bardzo odpowiedzialnej i potrzebnej funkcji społecznej związanej z ochroną oraz poprawą warunków pracy, dlatego prosimy o przesyłanie kopii dokumentacji także do wiadomości Regionu.
Zgodnie z regulaminem konkursu (link), współorganizowanego przez Państwową Inspekcję Pracy oraz NSZZ "Solidarność" organizacje związkowe proszone są o opisanie i wskazanie we wnioskach konkursowych działań systemowych, które w wyniku działalności społecznych inspektorów pracy wpłynęły na poprawę warunków pracy.

popiersie warszyca cegielka 190

solidarni dla solidarnych