Związkowa legitymacja elektroniczna i program rabatowy Więcej informacji

2017 07 08 popiersie warszyca cegielka

Inwestorem budowy popiersia, które dopełni istniejący obelisk u zbiegu ulic św. Rocha i Wręczyckiej w Częstochowie, 100 metrów od miejsca, z którego "Warszyc" dowodził Konspiracyjnym Wojskiem Polskim i do czasu skutecznie ukrywał się przed funkcjonariuszami UB, jest Ogólnokrajowy Związek Byłych Żołnierzy Konspiracyjnego Wojska Polskiego (Oddział Częstochowa).
Budowę popiersia, które powstanie ze środków społecznych, można wesprzeć poprzez zakup imiennych cegiełek o wartości 50 zł. Zachęcamy do zakupu cegiełek w siedzibie Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" przy ul. Łódzkiej 8/12, tel. 34 360 55 70 - zastępca przewodniczącego ZR Stanisław Kołodziejczyk.
Stronę organizacyjną realizuje powołany 17 stycznia br. Komitet Społeczny, którego celem jest upowszechnianie tradycji, historii, pielęgnowanie polskości oraz rozwój świadomości obywatelskiej i patriotycznej. Wśród członków Komitetu znajdują się ks. proboszcz Andrzej Sobota, przewodniczący Zarządu KWP O/Cz-wa Edmund Nowakowski, sekretarz Zarządu Głównego KWP Zenona Cyran, wiceprzewodnicząca Zarządu KWP O/Cz-wa Helena Kazimierska, autorzy projektu popiersia Maria i Andrzej Musialscy, architekt Inga Siedlecka-Papis, dr inż. Aleksander Gąsiorski, historyk Wojciech Rotarski, reprezentujący Związek Strzelecki i Korpus Kadetów Adam Dłużniak oraz wiceprzewodniczący Zarządu Regionu Stanisław Kołodziejczyk, reprezentujący NSZZ "Solidarność".

legitymacje elektroniczne 190

lotos paliwa 460