2017 08 01 festyn plakat poziomy

Wyjazd autokarów z Częstochowy dla osób, które zapisały się na transport organizowany przez Region, z Rynku Wieluńskiego (koło dawnej Biedronki) oraz ul. Focha (obok apteki): godz. 13.15, wyjazd z Ośrodka: godz. 22.00. Posiadaczom aut przypominamy natomiast, iż w sąsiedztwie Strzelnicy znajdują się dwa bezpłatne parkingi niestrzeżone. Mapka dojazdu i parkingi: link.
Pogoda od rana się stabilizuje, opady deszczu nie powinny być zauważalne przy dobrej zabawie: link do prognozy pogody, miejsca siedzące na terenie Ośrodka na wszelki wypadek są zadaszone. Zapraszamy!

W biurze Regionu (ul. Łódzka 8/12, tel. 34 360 55 70) dostępne są już karnety na doroczny Festyn Rodzinny "Solidarności", który odbędzie się - jak w ubiegłym roku - na terenie Ośrodka Szkoleniowo-Rekreacyjnego Strzelnica w Kochcicach koło Lublińca już w sobotę 2 września. Serdecznie zapraszamy!
Karnet dla dzieci (30 zł) zapewnia nielimitowane korzystanie z atrakcji na placu zabaw oraz następujące dania: nuggetsy z frytkami • ziemniak pieczony • lody/wata cukrowa/popcorn (do wyboru) • szaszłyk owocowy oraz napój. Karnet dla dorosłych (35 zł) obejmuje następujące dania: kiełbasa • karkówka • bigos oraz piwo. Koszt karnetów jest sumą wartości dań oraz napojów.

W czasie Festynu "Solidarności" zostanie przeprowadzona loteria oraz zbiórka publiczna na leczenie sześcioletniej Gabrysi Rabiegi (Gabriela Rabiega - Fundacja "Iskierka", KRS 0000248546), córeczki związkowca z częstochowskiego MPK. Przez cały czas Festynu muzyka na żywo oraz z płyt do słuchania i do tańca, a także - prócz atrakcji strzelniczych - m.in. tor kartingowy, quady, tyrolka na terenie jednej z najciekawszych i najnowocześniejszych w kraju strzelnic o charakterze sportowo-myśliwskim. Tam nie można się nudzić! Więcej: link.
Przypominamy o możliwości dofinansowania zakupu karnetów przez organizacje zakładowe. Po plakaty do gablot związkowych zapraszamy do biura Regionu. Dla niezmotoryzowanych posiadaczy karnetów Region zorganizował transport autokarowy. Ważne: osoby, które zakupiły karnet i chcą skorzystać z zorganizowanego transportu, proszone są o zapisywanie się na listę w biurze Regionu (tel. 34 360 55 70). Wyjazd autokarów z Rynku Wieluńskiego (koło dawnej Biedronki) oraz ul. Focha (obok apteki): godz. 13.15, wyjazd z Ośrodka: godz. 22.00. Posiadaczy aut informujemy, iż w sąsiedztwie Strzelnicy znajdują się dwa bezpłatne parkingi niestrzeżone. Mapka dojazdu i parkingi: link.

Od sierpnia 2014 1069402