Już zapraszamy na Festyn Rodzinny "Solidarności" Więcej informacji

Komisja Krajowa NSZZ "Solidarność" oświadcza, że konsekwentnie realizuje Uchwałę nr 27/89 Krajowej Komisji Wykonawczej NSZZ "Solidarność" z 19 sierpnia 1989 roku.

solidarnosc logo wersja podstawowa

Uchwała nr 27/89 KKW ws. ochrony nazwy
i znaku graficznego "Solidarność"

Krajowa Komisja Wykonawcza NSZZ "Solidarność" oświadcza, iż nazwa i znak graficzny "Solidarność" stanowią dobro osobiste Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego "Solidarność", będącego osobą prawną (ustawa o związkach zawodowych). A zatem zarówno nazwa "Niezależny Samorządny Związek Zawodowy "Solidarność" jak i znak graficzny "Solidarność" korzystają z ochrony prawnej przewidzianej przez obecne przepisy prawne. Oznacza to, że jakiekolwiek posługiwanie się tą nazwą czy znakiem graficznym przez inne osoby prawne bez zgody władz NSZZ "Solidarność" spowoduje wszczęcie odpowiednich działań prawnych dla ochrony dóbr Związku.
Uchwała podjęta jednogłośnie: Bieliński Klemens, Borusewicz Bogdan, Brycki Wiesław, Bujak Zbigniew, Całka Jan, Celiński Andrzej, Frasyniuk Władysław, Gil Mieczysław, Jurczak Stefan, Kaczyński Lech, Kostrzewa Ryszard, Kotlarski Paweł, Krasulski Leonard, Król Witold, Krzaklewski Marian, Lis Bogdan, Liwak Władysław, Maciejewski Józef, Malicki Bogusław, Marczuk Stanisław, Michałowski Stanisław, Michnik Adam, Milczanowski Andrzej, Mosiński Jan, Olszewski Edward, Onyszkiewicz Janusz, Pałubicki Janusz, Przygodziński Aleksander, Radziewicz Edward, Sieczkoś Zbigniew, Staniszewska Grażyna, Stawikowski Antoni, Stępień Jerzy, Tokarczuk Antoni, Wałęsa Lech, Węglarz Stanisław, Wujec Henryk, Zdrada Jerzy.

popiersie warszyca cegielka 190

solidarni dla solidarnych