Referendum strajkowe w Biedronkach Więcej informacji

zmarłą nagle
19 stycznia 2019 r.
w wieku 72 lat

Wieloletniego członka NSZZ "Solidarność" w Organizacji Związkowej Tauron Dystrybucja SA (dawniej Zakład Energetyczny) oraz Sekcji Emerytów i Rencistów Regionu Częstochowskiego

Rodzinie składamy wyrazy najgłębszego współczucia

Przyjaciele i Koledzy z NSZZ "Solidarność"

Wieczny Odpoczynek racz Jej dać, Panie!

Msza św. żałobna odbędzie się w środę 23 stycznia o godz. 13.00 w kościele pw. Miłosierdzia Bożego przy ul. ks. Kordeckiego 49 w Częstochowie (przed Mszą św. wystawienie trumny). Pogrzeb na Cmentarzu św. Rocha.

2018 08 28 porady prawne

Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" zaprasza emerytów na bezpłatne porady prawne w piątki w godz. 12.00-14.00 do 14 grudnia 2018 r.

2018 04 19 wybory w rseir

Przewodniczącym Rady Sekcji Emerytów i Rencistów na kadencję 2018-2022 został wybrany ponownie Marek Wachowski. Serdecznie gratulujemy!

24 kwietnia w Ministerstwie Zdrowia rozpoczną się rozmowy Krajowego Sekretariatu Emerytów i Rencistów NSZZ "Solidarność" z Rządem RP.
Rozmowy będą dotyczyły i poprawy dostępności usług medycznych dla osób starszych: a) poprawy dostępności usług medycznych dla osób starszych w zakresie leczenia geriatrycznego, uzdrowiskowego i rehabilitacyjnego; b) wnioski wypływające z funkcjonowania programu Leki 75+. Uprzejmie proszę o zgłaszanie postulatów i wniosków Waszych środowisk pocztą elektroniczną (www.solidarnosc.org.pl/kseir; Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).

Dariusz Kucharski, Przewodniczący Rady Krajowego
Sekretariatu Emerytów i Rencistów