Związkowa legitymacja elektroniczna i program rabatowy Więcej informacji

Przewodniczącą Rady Sekcji Kobiet NSZZ "Solidarność" na kadencję 2018-2022 została wybrana ponownie Barbara Dudek. Radę Sekcji będą tworzyć ponadto: Elżbieta Jastrzębska, Joanna Kołdon, Teresa Koper, Halina Mika, Grażyna Orlikowska, Mariola Pomada i Anna Włodarczyk. Serdecznie gratulujemy!
Komisja Rewizyjna Sekcji: Marzena Buła, Beata Kamkow, Mariola Koza i Alicja Stefańska. Delegatki na Walne Zebranie Delegatów Sekcji Krajowej Kobiet: Barbara Dudek, Elżbieta Jastrzębska, Teresa Koper, Grażyna Orlikowska oraz Anna Włodarczyk.

2017 11 28 regionalna sekcja kobiet

Zachęcamy wszystkie kobiety do przyłączenia się do naszej Sekcji, zapewniamy grupę wsparcia, bezpłatne konsultacje prawnika oraz przyjazną atmosferę. W wyborach do Regionalnej Sekcji Kobiet obowiązuje następujący klucz wyborczy: 1 delegatka na Walne Zebranie Sekcji na każde rozpoczęte 30 członkiń Związku w organizacji szczebla zakładowego. Najmniejszy okręg wyborczy - 10 członkiń Związku.

Barbara Dudek,
Przewodnicząca Regionalnej Sekcji Kobiet

2017 06 09 ii forum kobiet

Dwanaście Pań z Regionu Częstochowskiego, naszych związkowych Koleżanek, zostało nagrodzonych specjalnymi medalami z okazji 25. rocznicy powstania Krajowej Sekcji Kobiet na II Forum Kobiet NSZZ "Solidarność" w Łodzi. Wśród nich częstochowianki, które były przewodniczącymi KSK - Katarzyna Grohman i Bogumiła Krawczyk (przez dwie kadencje). Serdecznie gratulujemy!
Także Region Częstochowski, jako jeden z pięciu tylko Regionów NSZZ "Solidarność", otrzymał medal z tej okazji za wieloletnie wspieranie działalności Regionalnej Sekcji Kobiet, której obecnie przewodniczy Barbara Dudek. Wyróżnienie odebrał przewodniczący ZR Jacek Strączyński. Forum odbyło się w dniach 9-10 czerwca w Centralnym Muzeum Włókiennictwa (tzw. Biała Fabryka) przy ul. Piotrkowskiej.

plp 2015 dscf0742

W dniach 18-19 września 2015 r. w siedzibie częstochowskiej "Solidarności" odbyło spotkanie członkiń Rady Krajowej Sekcji Kobiet NSZZ "Solidarność".
Uczestniczki posiedzenia Rady Krajowej Sekcji Kobiet omawiały problemy kobiet - wspólne we wszystkich Regionach, i do wspólnego rozwiązania. W piątek 18 września zwiedziły także jedyne w świecie (znajdujące się w Częstochowie) Muzeum Monet i Medali Jana Pawła II, a w niedzielę 20 września członkinie Rady wzięły udział w XXXIII Pielgrzymce Ludzi Pracy i w trakcie głównej Mszy św. złożyły dar ołtarza (na zdjęciu).

legitymacje elektroniczne 190

lotos paliwa 460