2020 09 23 stanowisko pkk crop

Prezydium Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" wzywa rząd do "rzeczowego i konstruktywnego dialogu z partnerami społecznymi dla wypracowania polskiej drogi do sprawiedliwej transformacji". To zdaniem Związku kwestia polskiej racji stanu.

region czestochowski logo 2016 okolicznosciowe 460Przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński oraz ks. kapelan Ryszard Umański zapraszają wszystkich członków oraz sympatyków "Solidarności" wraz z pocztami sztandarowymi na Mszę św. z okazji 40. rocznicy powstania Regionu.
Msza św. zostanie odprawiona w poniedziałek 28 września 2020 r. o godz. 18.00 w parafii pw. Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej przy ul. Michałowskiego 28A w dzielnicy Północ.

2020 09 18 odsloniecie pomnika jpii

18 września 2020 r. na Rynku w Kłobucku odbyła się uroczystość odsłonięcia i poświęcenia pomnika św. Jana Pawła II, którego dokonał abp metropolita częstochowski dr Wacław Depo.

2020 09 19 sluzby

Współorganizatorem XXXVIII Pielgrzymki Ludzi Pracy w dniach 19-20 września 2020 r. był tradycyjnie Region Częstochowski NSZZ "Solidarność". Krajowym koordynatorem Pielgrzymek jest kierownik biura Regionu Jarosław Bernat; nasze koleżanki i nasi koledzy pełnili służbę w punkcie informacyjnym oraz w służbie porządkowej.