BIURO REGIONU: Załatwiamy sprawy telefonicznie lub mailowo Więcej informacji

2021 02 24 posiedzenie kk 1

24 lutego 2021 r. w tzw. trybie zdalnym odbyło się posiedzenie Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”, w którym uczestniczył przewodniczący ZR Jacek Strączyński. Spotkanie miało charakter informacyjny i poświęcone zostało omówieniu bieżących spraw.

2021 03 01 zolnierze wykleci crop

Coroczna Msza św. w intencji poległych, zamordowanych i zmarłych Żołnierzy Niezłomnych odbędzie się w poniedziałek 1 marca 2021 r. w kościele pw. św. Jakuba o godz. 17.00. Oprawa muzyczna Mszy św. i koncert pieśni patriotycznych od godz. 16.30: zespół „Wręczynki Plus” z Wręczycy Wielkiej.
W tym roku, ze względu na zagrożenie epidemiologiczne, nie odbędzie się Marsz Pamięci. Przewiduje się natomiast indywidualne składanie wieńców oraz zniczy przed i po Mszy św. pod tradycyjnymi miejscami upamiętnienia: przed siedzibą Pogotowia przy ul. Kilińskiego (byłej siedzibie UB), przed tablicą poświęconą Stanisławowi Sojczyńskiemu "Warszycowi" w Al. NMP 33 oraz przy byłej komendzie MO i areszcie UB przy ul. ks. Popiełuszki 4/6.

2021 02 19 podziekowanie indeks

Przewodniczący ZR Jacek Strączyński wraz z zastępcą Dorotą Kaczmarek serdecznie podziękowali pani poseł do Parlamentu Europejskiego Jadwidze Wiśniewskiej za pamięć okazaną wieloletnim członkom „Solidarności” w roku 40-lecia Związku.

2018 02 08 sebastian zdziechowicz

Od kilku lat zachęcamy członków Związku do przekazywania 1% podatku dochodowego na rzecz sparaliżowanego Sebastiana Zdziechowicza, syna członkini Organizacji Zakładowej NSZZ "Solidarność" w ZF Automotive Systems Poland (d. TRW Polska).

2018 02 08 sebastian zdziechowiczTekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)