BIURO REGIONU: Załatwiamy sprawy telefonicznie lub mailowo Więcej informacji

piotr duda fot marek lewandowski

Projekt dyrektywy w sprawie adekwatnych wynagrodzeń minimalnych w krajach członkowskich Unii Europejskiej to rezultat i sukces inicjatyw oraz starań NSZZ "Solidarność".
Prezydium Komisji Krajowej z zadowoleniem wita projekt dyrektywy dotyczącej adekwatnej płacy minimalnej. Jest to ważny krok w kierunku implementacji zasad europejskiego filaru praw socjalnych odnoszących się do uczciwych warunków pracy, w tym wprowadzenia uczciwej płacy minimalnej i promowania efektywnych rokowań zbiorowych.

2020 11 21 zyczenia

2020 11 10 kresy 1

Każdego roku Towarzystwo Patriotyczne Kresy w Częstochowie wspiera naszych młodych i starszych rodaków zamieszkujących na Kresach Wschodnich.

Komisja Zakładowa NSZZ "Solidarność" informuje, że 10 listopada 2020 r. odbyło się pierwsze spotkanie dyrekcji Zakładów Poduszek Powietrznych oraz Pasów Bezpieczeństwa z członkami zespołu negocjacyjnego KZ w celu uzgodnienia wzrostu płac dla pracowników zakładów IRS i SBS w 2021 r.
Przedstawiciele związku zawodowego przedstawili oczekiwania podwyżkowe wynikające ze zwiększającej się inflacji oraz mniejszym wynagrodzeniem pracowników w 2020 roku, spowodowanym nie tylko przez następstwa COVID-19, ale także wypłacaniem przez pracodawcę mniejszych od zakładanych i oczekiwanych przez pracowników miesięcznych premii produkcyjnych.