Do 15 lipca złożenie obowiązkowej ankiety informacyjnej Więcej informacji

region czestochowski logo 2016 125 brPrezydium Zarządu Regionu przypomina, iż wszystkie organizacje związkowe Regionu winny złożyć ankietę informacyjną z danymi organizacji na dzień 30 czerwca 2020 r. Ankietę należy wypełnić (wszystkie pola) i przesłać na adres mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub dostarczyć do biura Regionu do 15 lipca 2020 r.

2020 07 03 piotr duda fot m lewandowski

OPZZ i Forum ZZ nie sprzeciwiły się dwom dokumentom Europejskiej Konfederacji Związków Zawodowych, które zagrażają setkom tysięcy polskich miejsc pracy. Szczególnie w przemyśle energochłonnym - informuje w liście do członków Związku przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność". Sprawa dotyczy uzależnienia pomocy dla ogarniętych kryzysem firm od tzw. "uzgodnionych celów klimatycznych".

2020 07 02 pielgrzymka nauczycieli

Tegoroczna 83. Pielgrzymka Nauczycieli i Wychowawców miała charakter głównie duchowy, na Jasną Górę przyjechały jedynie delegacje nauczycieli, przedstawiciele kuratoriów oświaty oraz minister edukacji narodowej Dariusz Piontkowski.

2020 07 01 spotkanie z pip

1 lipca 2020 r. na zaproszenie przewodniczącego Zarządu Regionu Jacka Strączyńskiego wizytę w biurze Regionu złożył nowy kierownik Oddziału Okręgowego Inspektoratu Pracy w Częstochowie Piotr Stępień (na zdjęciu pierwszy z prawej).

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)