Aktualny tekst statutu NSZZ "Solidarność" Więcej informacji

region czestochowski logo 2016 150 brPrezydium Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" informuje, iż w piątek 21 czerwca 2019 r. Biuro Regionu nie będzie czynne z powodu urlopu pracowników (Biuro Prawne również nie będzie czynne). Przepraszamy za ewentualne niedogodności.

2019 06 16 'marsz rownosci'

Prezydium Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" wyraża stanowczy protest wobec aktów profanacji, znieważania symboli religijnych i narodowych, nieobyczajnych strojów oraz zachowań uczestników tzw. "marszu równości" w Częstochowie w niedzielę 16 czerwca 2019 r.
Tzw. "marsz równości" miał swój początek w miejscu i w czasie, w którym odbywają się uroczystości religijne na Jasnej Górze, duchowej stolicy i odwiecznym miejscem kultu Polaków. Aleja Sienkiewicza jest nie tylko drogą dojścia do Sanktuarium Narodowego, ale także miejscem, w którym Pielgrzymi modlą się, uczestnicząc w nabożeństwach sprawowanych na Szczycie Jasnogórskim. Niewątpliwą intencją organizatorów "marszu" było zakłócenie uroczystości religijnych, zaś Jasnogórska Ikona została po raz kolejny wykorzystana przez nich jako instrument deprawacyjnej propagandy.

region czestochowski logo 2016 125 brPrezydium Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" zaprasza Przewodniczących Organizacji Zakładowych (i/lub w zastępstwie - innych członków Komisji Zakładowych) na spotkanie we wtorek 2 lipca 2019 r. o godz. 12.00. Spotkanie odbędzie się tradycyjnie w auli Regionu. W czwartek 4 lipca odbędzie się natomiast posiedzenie Zarządu Regionu, początek również o godz. 12.00.

water_drop_900.pngJeśli panują upały - pracodawco, zadbaj o pracowników! Zimne napoje, przerwy w pracy czy skrócenie czasu pracy mogą przynieść ulgę wymęczonym pracownikom.
Zapewnienie pracownikom bezpiecznych oraz higienicznych warunków pracy to jeden z podstawowych obowiązków pracodawców. Dotyczy to również dni, gdy temperatura idzie mocno w górę. Obowiązki pracodawców w tym zakresie w dużym stopniu zależą od procesów technologicznych, które zachodzą przy wykonywaniu określonej pracy.

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.