Referendum strajkowe w Biedronkach Więcej informacji

region czestochowski logo 2016 125 brPrezydium Zarządu Regionu zaprasza członków ZR na najbliższe posiedzenie, które odbędzie się w środę 6 marca 2019 r. o godz. 12.00 w siedzibie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

zf trw 460

W dniu 21 lutego 2019 r członkowie zespołu negocjacyjnego Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" na zaproszenie Dyrekcji ZF TRW Polska Sp. z o.o. w Częstochowie wzięli udział w spotkaniu dotyczącym wypracowania porozumienia podwyżkowego w trwającym sporze zbiorowym. W spotkaniu uczestniczyła również Carolin Hefner, wiceprezydent HR Zarządu Group ZF.
Biorąc pod uwagę przedstawione propozycje zaproponowanego porozumienia podwyżkowego oraz także podkreślając odpowiedzialność NSZZ "Solidarność" za dalszy wizerunek zakładów, ich rozwój i utrzymanie miejsc pracy, członkowie zespołu negocjacyjnego NSZZ "Solidarność" podpisali porozumienie kończące spór zbiorowy.

2019 03 01 narodowy dzien pamieci

2019 02 19 rocznica stracenia warszyca

19 lutego 2019 r., w 72. rocznicę zgładzenia przez komunistyczne władze kapitana Stanisława Sojczyńskiego "Warszyca", pod pomnikiem dowódcy Konspiracyjnego Wojska Polskiego spotkali się przedstawiciele częstochowskich środowisk patriotycznych.

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.