Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

2017 12 08 wybory w toz

8 grudnia odbyły się wybory w Terenowej Organizacji Związkowej Powiatu Częstochowskiego. Inicjatorka powstania tej organizacji (w 2009 r.) oraz dotychczasowa przewodnicząca Komisji Międzyzakładowej Bogumiła Krawczyk nie kandydowała na tę funkcję z przyczyn rodzinnych. Nową przewodniczącą na kadencję 2018-2022 wybrano Danutę Żyłę, a Bogumiła Krawczyk będzie pełnić mniej absorbującą funkcję skarbnika Komisji Międzyzakładowej. Serdeczie gratulujemy!
Gościem Walnego Zebrania Członków był przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński oraz... Święty Mikołaj, który obdarował wszystkich związkowców prezentami. W przeprowadzeniu wyborów pomagali członkowie Regionalnej Komisji Wyborczej: Dorota Kaczmarek, Stanisław Kołodziejczyk i Jarosław Bernat oraz Barbara Dudek i Teresa Koper z Regionalnej Sekcji Kobiet.

2017 12 05 spotkanie przewodniczacych

We wtorek 5 grudnia na comiesięcznym zebraniu spotkali się Przewodniczący Organizacji Związkowych Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność".
Posiedzenie poświęcono bieżącym sprawom związkowym (m.in. trwającym już wyborom na kadencję 2018-2022) oraz planowanym działaniom. Więcej informacji w najbliższym wydaniu "Gazety Solidarności", które będzie dostępne na spotkaniu opłatkowym 15 grudnia.

2017 12 04 oltarz sw barbary

W dniu Świętej Barbary, patronki trudnej i niebezpiecznej pracy oraz wierności przekonaniom i zasadom - wszystkim Górnikom oraz Solenizantkom składam najserdeczniejsze życzenia, by praca zawodowa przynosiła Wam jak najwięcej zadowolenia i jak najmniej problemów, a sprawy osobiste układały jak najlepiej.
Niech Święta Barbara nieustannie otacza Was i Wasze Rodziny swoimi ochronnymi ramionami, zapewniając poczucie bezpieczeństwa i pewności dnia jutrzejszego.

Jacek Strączyński,
Przewodniczący Zarządu Regionu NSZZ "Solidarność"

Grafika: Ołtarz św. Barbary (1447), Muzeum Narodowe w Warszawie

oplatek na tacce 150Prezydium Zarządu Regionu Częstochowskiego zaprasza Przewodniczących oraz osoby reprezentujące Organizacje i Sekcje Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" na regionalne spotkanie opłatkowe.
Spotkanie odbędzie się w piątek 15 grudnia o godzinie 17.00 w auli Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 w Częstochowie. Ważne: prosimy zgłaszać udział do piątku 8 grudnia w sekretariacie Regionu pod tel. 34 360 55 70 lub osobiście.

2017 11 25 wybory w csf poland

25 listopada w siedzibie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 spotkali się delegaci na zebranie sprawozdawczo-wyborcze organizacji związkowej NSZZ "Solidarność" w CSF Poland. Nową przewodniczącą Komisji Zakładowej została Marzena Maciejczyk (na drugim zdjęciu w galerii). Serdecznie gratulujemy!

2017 11 23 posiedzenie zr

Listopadowe posiedzenie Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność", które odbyło się 23 listopada, poświęcono bieżącym działaniom związkowym oraz m.in. przygotowaniom do obchodów rocznicy stanu wojennego i do spotkania opłatkowego.