2020 02 14 warsztaty dziennikarskie

14 lutego 2020 r. w Klubie "Solidarności" odbyły się warsztaty dziennikarskie dla uczniów klasy 7c ze Szkoły Podstawowej nr 53 z Oddziałami Integracyjnymi w Częstochowie.

2020 02 06 podbeskidzie 1

Uroczystość w Bielsku-Białej w dniu 6 lutego 2020 r. upamiętniła największy w Polsce, ale nie pierwszy - pierwsza była Częstochowa (link) - zakończony sukcesem protest "Solidarności" z postulatami politycznymi, odnoszącymi się do osób sprawujących władzę.

region czestochowski logo 2016 125 brPrezydium Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" zaprasza Przewodniczących Organizacji Zakładowych na spotkanie w piątek 28 lutego 2020 r. o godz. 12.00. Spotkanie odbędzie się tradycyjnie w auli Regionu. Również 28 lutego 2020 r. odbędzie się posiedzenie Zarządu Regionu, początek o godz. 14.00 (sala konferencyjna).

sipowiec lewy 250Region Częstochowski od lat współpracuje z PIP w dziedzinie szkoleń dla społecznych inspektorów pracy.
Przypominamy, że najbliższe szkolenie odbędzie się w środę 19 lutego 2020 r. w siedzibie Regionu Częstochowskiego ul. Łódzkiej 8/12 w godzinach 9.00-15.00. Poniżej przedstawiamy program szkoleń na rok bieżący.

2020 01 09 wreczyckie jaselka

Zespół teatralny "Maska" ze Szkoły Podstawowej nr 53 z Oddziałami Integracyjnymi im. Marii Skłodowskiej-Curie przy ul. Orkana 95/109 w Częstochowie, który zaprezentował się na spotkaniu wigilijnym Regionu (link), zdobył pierwsze miejsce w Ogólnopolskim Konkursie "Wręczyckie Jasełka 2020 - Tradycje Bożonarodzeniowe budujące tożsamość". Serdecznie gratulujemy uczniom i opiekunom!

2018 02 08 sebastian zdziechowicz

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

2019 05 21 gs384 385

Od sierpnia 2014 433888