ksoiw 460

Powiązanie wynagrodzeń nauczycieli z przeciętnym wynagrodzeniem w gospodarce narodowej to jeden z najważniejszych postulatów Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność".
Nasze trwające ponad rok działania negocjacyjne dotyczące zmiany systemu wynagradzania znalazły odzwierciedlenie w podpisanym 7 kwietnia br. porozumieniu między KSOiW NSZZ "Solidarność" a rządem.

Określenie priorytetów negocjacyjnych z MEN na najbliższe miesiące i w perspektywie długofalowej oraz ocena realizacji Porozumienia "Solidarności" z rządem z 7 kwietnia br. to najważniejsze tematy obrad Rady Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ "S", która odbyła się w dniach 20-21 listopada w Krynicy Zdroju.
Na spotkanie zaproszono Barbarę Nowak, Małopolską Kurator Oświaty oraz Jerzego Smołę, zastępcę przewodniczącego Zarządu Regionu Małopolska, natomiast gospodarzami byli Agata Łyko, przewodnicząca Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego, Zbigniew Świerczek, wiceprzewodniczący Rady oraz Maria Gorzula, przewodnicząca KM Pracowników Oświaty i Wychowania w Nowym Sączu.

2019 11 14 prometheus 21

2019 05 21 gs384 385