Związkowa legitymacja elektroniczna i program rabatowy Więcej informacji

2018 07 02 pielgrzymka nauczycieli

Głównym nabożeństwem osiemdziesiątej pierwszej Pielgrzymki Nauczycieli i Wychowawców na Jasną Górę była Msza św. odprawiona 2 lipca na Szczycie, której przewodniczył bp Henryk Tomasik z diecezji radomskiej, a koncelebrował bp Piotr Turzyński, delegat Episkopatu do spraw duszpasterstwa nauczycieli.

W pielgrzymce, odbywającej się tradycyjnie na początku wakacji, wzięło udział ok. 7 tys. osób. Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" był reprezentowany przez m.in. poczet sztandarowy, przewodniczącego ZR Jacka Strączyńskiego, jego zastępcę oraz przewodniczącą Regionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania Dorotę Kaczmarek. Był również obecny przewodniczący Krajowej Sekcji OiW Ryszard Proksa, wiceprzewodniczący KSOiW Zbigniew Świerczek, Śląska Kurator Oświaty Urszula Bauer i dyrektor częstochowskiej delegatury Kuratorium Alicja Janowska oraz gość specjalny - prof. Andrzej Nowak, ceniony historyk i publicysta.

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.