Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" serdecznie dziękuje firmom i instytucjom, które wsparły finansowo organizację Festynu Rodzinnego "Solidarności" w Kochcicach koło Lublińca.
Festyn - udany pod względem organizacyjnym, programowym oraz, mimo niestabilnej pogody, frekwencyjnym - zgromadził kilkuset uczestników-członków NSZZ "Solidarność" z całego Regionu Częstochowskiego wraz z rodzinami. Ten sukces zawdzięczamy również szczodrobliwości naszych sponsorów:

tauron logo 460

Tauron Polska Energia S.A. - Partner Festynu

bumar labedy logo 460

Bumar Łabędy S.A.

gmina poraj logo 460

Gmina Poraj

grupa inco logo 460

Grupa Inco S.A. Oddział Koniecpol

isd huta czestochowa logo 460

ISD Huta Częstochowa

stolzle czestochowa logo 460

Huta Stolzle Częstochowa

rfg logo 460

Regionalny Fundusz Gospodarczy S.A.

lasy panstwowe logo 460

Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Katowicach

oraz Nadleśnictwa: Andrychów, Biała Podlaska, Brynek, Chełm, Chotyłów, Chrzanów, Gościeradów, Janów Lubelski, Jeleśnia, Katowice, Kędzierzyn, Kluczbork, Kłobuck, Kobiór, Koniecpol, Koszęcin, Krasnystaw, Lublin, Lubliniec, Międzyrzec, Mircze, Namysłów, Olkusz, Parczew, Prószków, Puławy, Radzyń Podlaski, Rozwadów, Rudy, Rudziniec, Rudnik, Rybnik, Sobibór, Strzelce, Świerklaniec, Tułowice, Turawa, Węgierska Górka, Wisła, Włodawa, Zawadzkie, Złoty Potok.

Towarzysząca Festynowi loteria przyniosła niebagatelny dochód, który zostanie przekazany na leczenie sześcioletniej Gabrysi, córki związkowca z częstochowskiego MPK.
Fundatorzy nagród w loterii fantowej: poseł do Parlamentu Europejskiego z ramienia Prawa i Sprawiedliwości Jadwiga Wiśniewska (wycieczka do Brukseli), ks. prałat Ryszard Umański, kapelan częstochowskiej "Solidarności (wycieczka do Lwowa), senatorowie Artur Warzocha i Ryszard Majer (PiS), posłowie na Sejm Lidia Burzyńska, Andrzej Gawron, Szymon Giżyński i Konrad Głębocki, wicewojewoda śląski Mariusz Trepka, burmistrz miasta i gminy Koniecpol Ryszard Suliga, wójt gminy Kłomnice Piotr Juszczyk, Komendant Miejski Policji w Częstochowie mł. insp. mgr Dariusz Atłasik, Komendant Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie mł. bryg. mgr Piotr Placek, Komendant Miejski Straży Pożarnej w Częstochowie st. bryg. mgr inż. Jarosław Piotrowski, dyrektor Marta Szajnoga - Poczta Polska, prezes Regionalnego Funduszu Gospodarczego Mirosław Matyszczak, dyrektor Janusz Pisarek - Tauron Dystrybucja Oddział Częstochowa, Zakład Produkcji Cukierniczej "Cymes" Kłobuck, Zarząd Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" oraz pracownicy biura Regionu - Bożena Kotarska i Iwona Kowasz.
Zarząd Regionu Częstochowskiego składa najserdeczniejsze podziękowania Fundatorom nagród oraz nabywcom losów.

Od sierpnia 2014 1072180