Związkowa legitymacja elektroniczna i program rabatowy Więcej informacji

2018 03 01 narodowy dzien pamieci zolnierzy wykletych 1

W Marszu Pamięci, który odbył się 1 marca po Mszy Św. w intencji poległych, zamordowanych i zmarłych Żołnierzy Wyklętych w kościele pw. św. Jakuba, koncelebrowanej przez apba metropolitę częstochowskiego Wacława Depo - mimo mroźnej aury - wzięło udział kilkuset częstochowian.
Na zdjęciu: Delegacja Regionu Częstochowskiego składa wieniec pod pamiątkową tablicą na budynku zajmowanym obecnie przez Pogotowie Ratunkowe przy ul. Kilińskiego (byłej siedzibie UB). Od prawej: zastępca przewodniczącego ZR Stanisław Kołodziejczyk, przewodniczący Jacek Strączyński, zastępczyni przewodniczącego Dorota Kaczmarek, przewodniczący Komisja Zakładowej Elsenu Krzysztof Garus z synem.

Uczestnicy uroczystości przeszli następnie pod tablicą poświęconą Stanisławowi Sojczyńskiemu "Warszycowi" w Al. NMP 33 oraz byłą komendę MO i areszt Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego przy ul. ks. Popiełuszki 4/6.

2018 03 01 bieg ku czci zolnierzy wykletych

Region Częstochowski NSZZ "Solidarność", Parafia Rzymskokatolicka Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej oraz Klub Uczelniany AZS Politechniki Częstochowskiej byli organizatorami drugiego już Biegu ku Czci Żołnierzy Niezłomnych, w którym wzięło udział 350 uczniów szkół podstawowych i średnich, studentów oraz przedstawicieli służb mundurowych. Podczas biegu należało zebrać karty informacyjne wydawane przez organizatorów w miejscach związanych z Żołnierzami Niezłomnymi.

legitymacje elektroniczne 190

lotos paliwa 460