Związkowa legitymacja elektroniczna i program rabatowy Więcej informacji

2018 07 10 uchwala prezydium rady kspl

Zgodnie z uchwałą Prezydium Rady Krajowej Sekcji Pracowników Leśnictwa NSZZ "Solidarność" we wtorek 17 lipca 2018 r. organizowana jest manifestacja leśników pod Sejmem.

Krajowa Sekcja Pracowników Leśnictwa NSZZ "Solidarność" popierała projekt "Polskie Domy Drewniane - Mieszkaj w zgodzie z Naturą". Obecnie projektowane "oprzyrządowanie" projektu w postaci powołania spółki Polskie Domy Drewniane S.A nie może być jednak przez KSPL zaakceptowane. Leśnicy stanowczo sprzeciwiają się pomysłowi utworzenia spółki Polskie Domy Drewniane S.A. (ani jakichkolwiek innych spółek) w ramach prawa leśnego.
Pikieta rozpocznie się o godz. 16.00 we wtorek 17 lipca 2018 r. przed Sejmem RP. O godz. 18.30 odbędzie się natomiast posiedzenie Komisji Infrastruktury oraz Komisji Ochrony Środowiska, Zasobów Naturalnych i Leśnictwa, na którym zaplanowano pierwsze czytanie rządowego projektu ustawy o zmianie ustawy o lasach oraz ustawy Prawo ochrony środowiska. Opinia Krajowego Sekretariatu Zasobów Naturalnych, Ochrony Środowiska i Leśnictwa do zmiany ustawy o lasach: link.

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.