2021 09 05 xxvi turniej szachowy

W niedzielę 5 września 2021 r. miłośnicy królewskiej gry spotkali się po raz dwudziesty szósty w auli Regionu Częstochowskiego na tradycyjnym turnieju szachowym rozgrywanym w rocznicę podpisania Porozumień Sierpniowych i powstania "Solidarności".

Czołowe miejsca - wśród licznej obsady 53 uczestników - zajęli i zdobyli puchary oraz dyplomy i nagrody rzeczowe ufundowane przez Region Częstochowski NSZZ "Solidarność", wręczane przez zastępcę przewodniczącego ZR Dorotę Kaczmarek: Adam Dukowicz (Kamieńsk) - 7,0 pkt. (na zdjęciu powyżej), Marcin Kozłowski (UKS Hetman Częstochowa) - 7,0 pkt., Michał Walaszczyk (Częstochowa) - 7,0 pkt., Łukasz Fijołek (UKS Hetman Częstochowa) - 6,5 pkt., Robert Grabara (Włodowice) - 6,5 pkt., Jacek Flis (UKS Hetman Częstochowa) - 6,5 pkt., Antoni Dylong (UKS Szach Mat Zabrze) - 6,5 pkt., Emilia Egeman (UKS Hetman Częstochowa) - 6,5 pkt. Najmłodszym uczestnikiem turnieju okazał się Jakub Godula (GOKSiR Kamienica Polska), który również otrzymał stosowny puchar i dyplom. Serdecznie gratulujemy!
Głównym organizatorem turnieju był Region Częstochowski, współorganizował zawody znany częstochowski popularyzator szachów i szachista Wiesław Goliszek, sędziował Michał Wejsig. Dziękujemy za współpracę.

Od sierpnia 2014 1071919