2022 02 08 spotkanie duszpasterzy 1

Zastępca przewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" Tadeusz Majchrowicz 8 lutego 2022 r. w Domu Pielgrzyma na Jasnej Górze spotkał się z duszpasterzami ludzi pracy.

Jest już tradycją, że w czasie corocznych rekolekcji duszpasterzy ludzi pracy na Jasnej Górze "Solidarność" przekazuje informacje z najważniejszych wydarzeń, w których uczestniczył Związek. Rekolekcjom, które odbywały się w dniach 7-10 lutego, przewodniczył metropolita częstochowski ks. dr abp Wacław Depo.
W spotkaniu, prowadzonym przez sekretarza Duszpasterstwa Ludzi Pracy ks. Krzysztofa Hajdacza, udział wziął również były zastępca przewodniczącego KK Bogdan Biś (na zdjęciu drugim w galerii), który dotąd kontaktował się z duszpasterzami ludzi pracy z ramienia Prezydium Komisji Krajowej. Obecnie, choć jest już na emeryturze, zadeklarował dalszą współpracę, m.in. w trakcie jednej z najbliższych Pielgrzymek Ludzi Pracy, której organizatorem będzie rodzimy region Bogdana Bisia - Śląsko-Dąbrowski.
Współorganizatorem tegorocznej Pielgrzymki (tradycyjnie wraz z Regionem Częstochowskim) będzie Region Toruńsko-Włocławski, stąd obecność na spotkaniu również delegacji Regionu z przewodniczącym ZR Tomaszem Jeziorkiem oraz krajowego koordynatora pielgrzymek Jarosława Bernata z naszego Regionu.

Od sierpnia 2014 1071913