2023 12 15 spotkanie oplatkowe

Związkowe spotkanie opłatkowe w siedzibie Regionu zgromadziło w piątkowy wieczór 15 grudnia 2023 r. przedstawicieli organizacji zakładowych oraz gości-przyjaciół Związku.

Przedświąteczne spotkanie stało się okazją do złożenia wzajemnych życzeń i wspólnej modlitwy, którą poprowadził kapelan częstochowskiej "Solidarności" ks. Ryszard Umański. W życzeniach – składanych m.in. przez przewodniczącego ZR Jacka Strączyńskiego, posła Szymona Giżyńskiego, radną Monikę Pohorecką, radną Beatę Kocik, dyrektor Delegatury Kuratorium Oświaty Alicję Janowską – dominowały życzenia nadziei na przyszły niepewny czas. Zastępca przewodniczącego ZR Dorota Kaczmarek odczytała przesłane przez poseł Lidię Burzyńską i wicewojewodę Roberta Magdziarza listy do uczestników spotkania; poseł do Parlamentu UE przekazała życzenia w krótkim nagraniu wideo.
Część artystyczną uroczystości przygotowały dzieci i młodzież z SP nr 53 pod kierunkiem Grażyny i Wojciecha Muliców oraz Anny Mariankowskiej, przybyłe również pod opieką Małgorzaty Jarkiewicz. Serdecznie dziękujemy!

Od sierpnia 2014 1072583